04 Ιανουαρίου 2013

Kick boxing: Από την αρχαιότητα στις μέρες μας.


Kick boxing, η αλλιώς Muaythai, ήταν το Εθνικό άθλημα της Ταϊλανδικής κοινωνίας, με διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται από το 1257-1377 μ.Χ..


Muay Thai.

Ο βασιλιάς Pha Chao Sua, μάλιστα, μεταμφιεζόταν ως αστός για να συμμετάσχει. Ήταν επίσης τόσο υποστηρικτικής του αθλήματος, που διέταξε το στρατό του να εκπαιδευτεί στην τέχνη, και το ενδιαφέρον διογκώθηκε. Το 1774, ο Nau Khanohm Tom, αιχμάλωτος πολέμου, αγωνίστηκε στο διαγωνισμό και νίκησε 10 Βιρμανούς πρωταθλητές. Ο βασιλιάς της Βιρμανίας, ο Mangra, εντυπωσιάστηκε και χειροκρότησε τα επιτεύγματά του, και χάρισε στον Nau Khanohm Tom την ελευθερία του. Το γεγονός αυτό έδωσε στο Muaythai δόξα μέχρι σήμερα.


Muay Thai.

Το 1921, αν και το ύφος πάλης δεν είχε αλλάξει, καθιερώθηκε οι αθλητές να φοράνε γάντια 20oz και οι πάλες να γίνονταν σε περιφραγμένο ring 20ft. Με διαταγή της αστυνομίας το 1923 επιτράπηκε η εισαγωγή γαντιών. Επίσης το 1930 εφαρμόστηκε η επιπλέον προστασία της βουβωνικής περιοχής (spasouar).


Εξοπλισμός.
Ως πολεμική τέχνη, απαιτείται πολύ λίγος εξοπλισμός από τους συμμετέχοντες, παρόλα αυτά έχει διανύσει πολύ δρόμο χρονικά. Επίσης οι kick boxers χρησιμοποιούν κομμάτια ύφασμα τυλιγμένα στα δάχτυλα τους κάτω από τα γάντια. Σήμερα, τα γάντια είναι πολύ πιο χοντρά για την προστασία εναντίον αντίπαλου, ενώ πιο ελαφριά για την προπόνηση εναντίον σάκου. Οι επικαλαμίδες και τα spasouar, επίσης, φοριούνται. Ακόμα, για επιπλέον προστασία φοριούνται μασελάκια και κάσκες. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι οι στολές θα πρέπει να φοριούνται με περηφάνια.Όμως συμβαίνει και με άλλες πολεμικές τέχνες υπάρχει σύστημα βαθμολόγησης. Διαγωνισμοί βαθμολόγησης διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.Οι βαθμολογίες, που ονομάζονται ζώνες, ξεκινούν με λευκή-κόκκινη-κίτρινη, και στη συνέχεια με πορτοκαλί-πράσινη-μοβ και μπλε-καφέ. Μπορείτε να συνεχίσετε περαιτέρω επίπεδα πέρα ??από μαύρη και με σεμινάρια να εκπαιδευτείτε για δάσκαλος της τέχνης.


Γυναίκα Kick Boxer.
Ακόμα, το Kickboxing είναι κατάλληλο για όλους, για παιδιά, γυναίκες και άνδρες. Με την βοήθεια του δάσκαλου η προπόνηση είναι αυστηρά ελεγχόμενη και ασφαλής, και οι μαθητές δεν αγωνίζονται εκτός από τις ικανότητες τους. Τέλος, αυτή η πολεμική τέχνη,  είναι μια ιδανική άσκηση που μπορεί να γίνει με τους ρυθμούς που επιθυμείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: