02 Ιανουαρίου 2013

Από την καθιστική ζωή στο Cardio kick boxing!

Το Cardio kick boxing αναπτύχθηκε από τρεις διαφορετικούς κλάδους: πολεμικές τέχνες, αερόμπικ και πυγμαχία. Αντίθετα με τα αξιοσημείωτα παρόμοια αθλήματα, οι cardio kickboxers αμφισβητούν συνεχώς τον εαυτό τους, για να βελτιώσουν τη συνολική τους ικανότητα. Εάν θέλετε να εγγραφείτε στα μαθήματα στη σχολή μας θα διαπιστώσετε ότι το kick boxing έχει πολλά οφέλη τόσο για την σωματική όσο και την ψυχική σας υγεία .


Παρέχουμε Cardio Kick Boxing στην περιοχή του Ζωγράφου.
Όπως και οι άλλες μορφές αερόβιας άσκησης, το kick boxing είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες. Σύμφωνα με το περιοδικό Shape, μία γυναίκα 59 κιλών, κατά τη διάρκεια ενός 55λεπτου μαθήματος, καίει 350-450 θερμίδες. Οι κινήσεις που γυμνάζουν, ταυτόχρονα, το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος, καταναλώνουν τις περισσότερες θερμίδες ανά λεπτό: 8,3. Τα βαρύτερα άτομα, οι άνθρωποι που εργάζονται πιο έντονα και οι άνθρωποι που εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα θα κάψουν περισσότερες θερμίδες.

Επίσης, ξεκινάτε την προπόνηση με μια περίοδο προθέρμανσης διάρκειας 10 ή 15 λεπτών, στη συνέχεια ακολουθεί μια πιο έντονη φάση με κλωτσιές, γροθιές και το γονατιές που αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό σας σημαντικά. Σύμφωνα με το KidsHealth, η φάση αυτή μπορεί να διαρκέσει μισή ώρα. Εκτός από την  καρδιάς σας, οι ασκήσεις αυτές τονώνουν και άλλα μέρη του σώματός σας, όπως τα χέρια και τα πόδια σας.

Επειδή το kickboxing περιλαμβάνει αλληλουχίες κινήσεων, να βελτιώνετε το συντονισμό σας. Μπορείτε επίσης να βρείτε την ισορροπία σας, κάνοντας κλωτσιές με το ένα πόδι, μετά το το άλλο. Ακόμα, η φάση της χαλάρωσης περιλαμβάνει πολλές διατάσεις, η οποίες θα αυξήσουν την ευελιξία σας.

Με τίς κλοτσιές και τις κινήσεις punching, που είναι το σήμα κατατεθέν του αθλήματος, μπορείτε να απελευθερώσετε το άγχος, το θυμό και την απογοήτευση. Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι βελτιώνει το επίπεδο αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Τέλος, το KidsHealth σημειώνει ότι το  kickboxing μπορεί να σας διδάξει και αυτοάμυνα.

Οπότε, αν έχετε βαρεθεί την τρέχουσα ρουτίνα του τρόπου ζωής σας, το kick boxing μπορεί προσθέσει ενδιαφέρον στη ζωή και φυσικής σας κατάστασης. Τέλος,είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό και τον προπονητή σας. Σκεφτείτε  αν είστε αρχάριος, ότι το  kickboxing είναι έντονο άθλημα και 'ίσως πρέπει να ξεκινήσετε με λιγότερο έντονες αερόβιες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: